زبان EN AR
+
اندازه قلم
-
رنگ
دانشگاه علوم پزشکی همدان
زبان EN

همزمان با هفته ملی گرامیداشت جمعیت و خانواده صورت گرفت :

انجام 64 طرح پژوهشی تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی همدان دزر زمینه جمعیت و خانواده

برگزاری سومین نشست خبری (Press Release) ارائه نتایج طرح‌های تحقیقاتی پایان یافته سال 1401در دانشگاه علوم پزشکی همدان

به گزارش روابط عمومی معاونت تحقیقات وفناوری سومین نشست خبری (Press Release) ارائه نتایج طرح‌های تحقیقاتی پایان یافته سال 1401 در تاریخ 1402/02/25 در دفتر معاونت محترم تحقیقات وفناوری دانشگاه با حضور جناب اقای دکتر شکوهی معاونت محترم تحقیقات وفناوری ، جناب آقای دکتر خزایی مدیریت محترم توسعه وارزیابی معاونت و اساتید ارجمند ومجریان طرح های تحقیقاتی ، نمایندگان سازمانهای ذی نفع وخبرنگاران محترم برگزار گردید.

جناب اقای دکتر شکوهی معاونت محترم تحقیقات وفناوری در این نشست خبری اظهار داشتند طی یکسال گذشته 64 طرح پژوهشی و 26 مقاله پژوهشی در زمینه فرزند آوری ،باروری ، خطر ناباروری ،دلایل گرایش به تک فرزندی در دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شده است .که نتایج این مطالعات نشان داده است سن ، رژیم غذایی نا مناسب ، عدم فعالیتهای بدنی ،استرس و عوامل شغلی ، مصرف سیگار و.. برخی از عوامل موثر بر تولید مثل می باشند.که لازم است نسبت به طراحی و اجرای برنامه های آموزشی برای بهبود نگرشها اقدام گردد.

جهت دانلود فیلم نشست اینجا را کلیک نمایید.


1- ارتباط بین مصرف سیگار در دوران بارداری و خطر طیف جفت آکرتا: مطالعه متا آنالیز

مجری:  انسیه جنابی      تاریخ اتمام طرح: 1401/06/02      

پیام طرح: 

این اولین متاآنالیز است که ارتباط بین سیگار کشیدن مادر و خطر جفت آکرتا را ارزیابی می کند، بنابراین این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین سیگار کشیدن و جفت آکرتا بر اساس مطالعات مشاهده­ای انجام شد. نتایج ما نشان داد که سیگار کشیدن مادر یک عامل خطر برای جفت آکرتا است. بین مطالعاتی که ارتباط بین سیگار کشیدن و پلاسنتا آکرتا را گزارش کرده بودند، ناهمگونی وجود نداشت. برای سنجش کیفیت مطالعه از نیوکاسل-اتاوا  استفاده شد.


2- بررسی خودکارآمدی شیردهی و عوامل مرتبط با آن در زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه شهر همدان در سال 1400

مجری:  انسیه جنابی      تاریخ اتمام طرح: 1401/09/17      

پیام طرح: 

این مطالعه با هدف بررسی خودکارآمدی شیردهی و عوامل مرتبط با آن در زنان نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه شهر همدان در سال 1400 انجام گرفت. طبق پژوهش حاضر عوامل متعددی از قبیل سن، تحصیلات، اشتغال، شیردهی در اولین ساعات تولد، نوع زایمان، رضایت از بی دردی حین زایمان ، درک مادر از روند شیردهی، رضایت مادر از جنسیت نوزاد ، ناباروری ، استرس و تمایل به بارداری میتوانند بر خودکارآمدی شیردهی تاثیر بگذارند.


3- بررسی میزان مرگ و میر مادران باردار از ابتدای پاندمی کرونا ویروس در استان همدان

مجری: سیده زهرا معصومی قاضی نوری طباطبایی      تاریخ اتمام طرح: 1401/02/28      

پیام طرح: 

این گزارش موارد  اطلاعات مفیدی را در مورد عوامل موثر در مرگ و میر مادران به همراه داشت .مرگ مادری نیاز به جمع آوری دقیق داده های نظارتی دارند اما در شرایط پاندمی حاضر احتیاط است که از پتانسیل مرگ مادران در زنان بارداری که در سه ماهه دوم یا سوم بیماری COVID-19 تشخیص داده شده اند،آگاه باشیم و تمرکز برنامه های مراقبتی دوران  بارداری بر روی شناسایی گروه های پر خطر مادران دارای بیماریهای زمینه ای و عوامل خطر بارداری  قرار گیرد چرا که تشخیص زودرس بیماری ها و مراجعه به موقع مادران باردار می تواند در درمان زودرس و نجات به موقع مادران باردار موثر باشد.


4- بررسی مقابله زوجی و ارتباط آن با استرس در مراجعین به بخش ناباروری مرکز آموزشی درمانی فاطمیه همدان

مجری: سودابه آقابابایی      تاریخ اتمام طرح: 1401/06/29      

پیام طرح: 

بر اساس نتایج پژوهش، زوج‌های نابارور استرس ناشی از ناباروری را تجربه کردند، سطح متوسطی از مقابله زوجی در واحدهای پژوهش مشاهده شد، سطح نگرانی اجتماعی و استرس کلی در زنان بیشتر از مردان بود. بین استرس ناباروری و مقابله زوجی در زنان همبستگی معکوس و متوسط ​​وجود داشت، بنابراین زنان با استرس بالاتر نمرات مقابله زوجی کمتری داشتند. بین نمره کل استرس و مقابله زوجی در مردان همبستگی معناداری وجود نداشت.


5- بررسی تاثیر مراقبت آغوشی به روش ایفای نقش بر تاب آوری و خودکارآمدی شیردهی مادران دارای نوزاد نارس بستری در بخش های مراقبت های ویژه نوزادان، بیمارستان فاطمیه، همدان، 1400

مجری: فاطمه محمدی             تاریخ اتمام طرح: 1401/11/27      

پیام طرح: 

یافته های مطالعه حاضر نشان دادند، مراقبت کانگرویی به روش ایفای نقش به طور مناسبی سبب حفظ و ارتقاء تاب آوری و خودکارآمدی شیردهی مادران دارای نوزاد نارس شده است. بر این اساس توصیه میشود مراقبت کانگرویی به روش ایفای نقش به عنوان یک اقدام مراقبتی- درمانی در محیط های بالینی برای این نوزادان نارسمورد استفاده قرار گیرد.


6- ارتباط بین روشهای کمک باروری و خطر اختلالات طیف اتیسم: مطالعه مرور ساختاریافته

مجری: انسیه جنابی               تاریخ اتمام طرح: 1401/02/20      

پیام طرح: 

نتایج ما نشان داد که خطر ابتلا به اختلالات طیف اتیسم در کودکان متولد شده با استفاده از روشهای کمک باروری افزایش نمی یابد. ارتباط احتمالی بین روشهای کمک باروری و سایر مناطق با افزایش خطرابتلا به اختلالات طیف اتیسم مهم است و مطالعات آتی در مورد این موضوع توصیه می شود.


7- بررسی شیوع آسیب های زایمانی و عوامل موثر بر آن در بیمارستان فاطمیه همدان از مهر 1399 تا مهر 1400

مجری: بهناز صیری               تاریخ اتمام طرح: 1401/03/29      

پیام طرح: 

آسیب های زایمانی آسیب هایی هستند که در طی فرایند تولد رخ میدهند و در گذشته  ششمین علت مرگ نوزادان بوده ولی با پیشرفت مراقبت های قبل از تولد و حین زایمان,  امروزه به یازدهمین علت مرگ نوزادی تبدیل شده است. شیوع آسیب های نوزادی در مناطق مختلف دنیا و حتی در سطح ایران متفاوت است. در این تحقیق شیوع این صدمات در یک سال درمرکز آموزشی درمانی فاطمیه همدان 8/11 در هزار تولد زنده بدست آمد. شایعترین آسیب های زایمانی, صدمات نسج نرم شامل کاپوت ساکسیدانئوم و سفال هماتوما بود که همراستا با کلیه تحقیقات مشابه قبلی است.با مقایسه نوزادان دچار آسیب زایمانی با گروهی که فاقد آسیب زایمانی بودند مشخص شد عواملی چون سن زایمانی  نمره اپگار رتبه تولدو عامل زایمان می توانند در بروز این آسیب ها موثر باشد.


8- ارتباط بین شاخص توده بدنی قبل از بارداری و طول سرویکس در سه ماهه دوم بارداری در زنان مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه همدان

مجری: انسیه جنابی              تاریخ اتمام طرح: 1401/08/18      

پیام طرح: 

هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط بین شاخص توده بدنی قبل از بارداری و طول سرویکس در سه ماهه دوم بارداری در زنان مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه همدان که در بین زنان از طریق مطالعه مورد-شاهد در غرب ایران انجام شد. نتایج نشان داد زایمان زودرس در گروه مورد (طول سرویکس کمتر از 30 میلیمتر) به طور معنی داری بیشتر بود.


9- بررسی و تحلیل عوامل مرتبط با فرزندآوری در شهر همدان: یک مطالعه ترکیبی با استفاده از رویکرد تلفیقی بازاریابی اجتماعی

مجری: بابک معینی              تاریخ اتمام طرح: 1401/06/15      

پیام طرح: 

 

نشانی: 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 107
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 289596
تعداد کاربران بر خط 0

پرسش آنلاین از کتابدار