زبان EN AR
+
اندازه قلم
-
رنگ
دانشگاه علوم پزشکی همدان
زبان EN

جهت دریافت فیلم نشست خبری اینجا را کلیک نمایید. 


1- ارزیابی مواجهه ی غذایی با باقیمانده آنتی بیوتیکی تتراسایکلین در گوشت مرغ مصرفی( ران، سینه، بال) استان همدان

مجری:  فرشته مهری      تاریخ اتمام طرح: 1401/04/12      

پیام طرح: 

در این مطالعه به بررسی ارزیابی مواجهه ی غذایی با باقیمانده آنتی بیوتیکی تتراسایکلین در گوشت مرغ مصرفی( ران،سینه، بال) استان همدان پرداخته شد نتایج  مطالعه نشان دادکه خطر سلامتی برای مصرف کننده ها وجو دارد


2- بررسی لزوم انجام روش پتروف برای تشخیص دقیق تر سل در آزمایشگاه رفرانس سل استان همدان در زمان پاندمی کوید 19.

مجری:  مریم آدابی      تاریخ اتمام طرح: 1401/05/26  

پیام طرح: 

بر اساس نتایج مطالعه حاضر، روش پتروف حساسیت شناسایی باسیل اسید-فست را در مقایسه با روش اسمیر مستقیم بهبود بخشید. انجام این روش ساده و کم هزینه بوده و می تواند آنرا به عنوان یک روش امیدوارکننده در برنامه های ملی کنترل سل تبدیل کند. بنابراین به منظور افزایش حساسیت شناسایی باسیل اسید-فست، روش پتروف را برای رفع آلودگی نمونه های خلط توصیه می کنیم.


3- جداسازی باکتری بروسلا از نمونه های دام های سرولوژی مثبت جمع آوری شده از استان همدان و کوهورت بروسلوز فامنین با روش کشت و تایید و تعیین ژنتیکی گونه های آنها با تکنیک PCR

مجری:  مریم آدابی      تاریخ اتمام طرح: 1401/03/25  

پیام طرح: 

در این پژوهش با استفاده از روش های میکروبیولوژی ابتدا  باکتری بروسلا از نمونه های دامی شهرستان همدان و منطقه فامنین جدا سازی شده و  سپس از  تکنیک PCR  برای تایید و تشخیص ژنتیکی بروسلوز دامی و همچنین تعیین گونه های بروسلا در نمونه های دامی سرولوژی مثبت جمع آوری شده مورد استفاده قرار گرفت.

نتایج طرح حاکی از این بود که سویه غالب در گاوهای آلوده شهر همدان سویه بروسلا ابورتوس و سویه غالب در گوسفندان و بز های آلوده شهرستان فامنین بروسلا ملیتنسیس میباشد. همچنین نتایج طرح لزوم استفاده از روش های ملکولی جهت سرعت انجام کار و دقت در نتایج کسب شده به ویژه در تعیین گونه های باکتریایی را نشان دادند.


4- بررسی داکینگ مولکولی برخی ترکیبات گیاهی به عنوان مهار کننده آنزیم بتالاکتاماز در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس 

مجری:  امیر طاهرخانی      تاریخ اتمام طرح: 1401/04/04  

پیام طرح: 

 


5- بررسی داکینگ مولکولی برخی ترکیبات گیاهی به عنوان مهار کننده پروتئین PBP2a در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس

مجری:  امیر طاهرخانی      تاریخ اتمام طرح: 1401/09/17  

پیام طرح:

باکتری استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus) مسئول چندین بیماری از جمله عفونت های پوست و بافت های نرم، باکتریمی، عفونت های ریوی، آرتریت سپتیک، استئومیلیت، مننژیت، گاستروانتریت، سندرم شوک سمی و عفونت های دستگاه ادراری است. استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) حاوی پروتئین متصل شونده به پنی سیلین (PBP2a) است که مسئول تولید پپتیدوگلیکان در دیواره سلولی باکتری است. میل اتصال SauPBP2a به آنتی بیوتیک های بتالاکتام کم است، بنابراین کشف مهارکننده‌های موثر SauPBP2a برای مبارزه با مرگ‌ومیر و عوارض بیماری های ناشی از MRSA ضروری است. در این مطالعه اتصال 46 فلاوونوئید طبیعی به جایگاه فعال SauPBP2a از طریق داکینگ مولکولی مورد بررسی قرار گرفت. پایداری اتصال ترکیبات برتر با انجام دینامیک مولکولی (MD) در 10 نانو ثانیه مورد آزمایش قرار گرفت. ترکیبات rutin و Kaempferol 3-rutinoside-7-sophorosid از میل بالایی جهت اتصال به جایگاه فعال PBP2a برخوردار بودند و اتصال آن ها در 10 نانو ثانیه پایدار بود. این مطالعه نشان می دهد که کامفرول 3-روتینوزید-7-سوفوروسید و روتین ممکن است به عنوان کاندیدهای دارویی برای اهداف درمانی در چندین عفونت انسانی مرتبط با MRSA در نظر گرفته شوند. با این وجود، لازم است که نتایج به روش های in vitro و in vivo تایید شوند.


6- مقایسه نرخ مرگ و میر تطبیق یافته ناشی از آلاینده آرسنیک در آب آشامیدنی شهرستان های استان همدان

مجری:  سمیرا خاموطیان      تاریخ اتمام طرح: 1401/09/10  

پیام طرح:

در برخی مناطق شهرستانهای ملایر، نهاوند و کبودآهنگ غلظت آرسنیک 2 تا 18 برابر بیشتر از MRL گزارش شده است. بیشترین آلودگی آبهای زیرزمینی در مناطق روستایی شهرستان کبودرآهنگ با حداکثر غلظت 213 میکروگرم بر لیترگزارش شده است. مرگ و میر ناشی از آلزایمر، دیابت شیرین، سرطان ارگانهای گوارش، ناهنجاریهای مادرزادی، لوسمی، سرطان سینه، سرطان معده، سرطان کبد، سرطان مننژ و مغز با آلودگی آرسنیک رابطه دارد. با توجه خواص سمی و سرطانزائی گونه های آرسنیک غیر آلی و انواع عوارض بهداشتی حاصل از مصرف آب آلوده، پایش مداوم آرسنیک، آموزش اصولی به مردم منطقه، استفاده از روش های کارا برای حذف آرسنیک در نقطه مصرف و مبدا در  مناطق آلوده ضرورت دارد.


7- فاکتورهای بالینی و آزمایشگاهی مرتبط با پیامد و شدت کووید 19 در بیماران مبتلا به پرفشاری خون شهر همدان

مجری:  سلمان خزایی      تاریخ اتمام طرح: 1401/11/09  

پیام طرح:

نتایج یک مطالعه در همدان نشان داد که به ابتلا به دیابت، پرفشاری خون و هم ابتلایی دیابت و پر فشاری خون خطر مرگ در بیماران بستری مبتلا به کووید-19 را افزایش می دهد.


8- بررسی رابطه مواجهه با آرسنیک آب های زیرزمینی و بروز سرطان های پوست، ریه، پروستات، پستان و برخی سرطان های دستگاه گوارش در استان همدان: یک مطالعه اکولوژیک

مجری:  سمیرا خاموطیان     تاریخ اتمام طرح: 1401/11/13  

پیام طرح:

بیشترین آلودگی آبهای زیرزمینی در مناطق روستایی شهرستان کبودرآهنگ گزارش شده است. بر مبنای شاخص های ارزیابی ریسک و مدل رگرسیون پواسون بین آلودگی آرسنیک در شهرستان کبودرآهنگ و بروز سرطانها در منطقه رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. با توجه به سرطانزائی آرسنیک پایش مداوم آب، استفاده از روش های کارا برای کاهش سطح آرسنیک تا حد استاندارد، آموزش و آگاه سازی مردم منطقه از جمله پیشنهادات برای کاهش ریسک در منطقه می­باشد.


9- بررسی کارآیی روش الکتروشیمیایی با جریان منقطع و پیوسته در حذف کروم شش ظرفیتی با استفاده از آند قراضه

مجری:  علیرضا رحمانی     تاریخ اتمام طرح: 1401/07/07  

پیام طرح:

سنگ کلیه شناخته شده­ترین اختلال مجاری ادراری، همواره به­عنوان یک مشکل قدیمی برای سلامتی مورد توجه بوده است. علاوه بر میزان بالای سنگ­های کلیه، میزان عود آن نیز بالاست. اغلب این سنگها از جنس کلسیم اگزالات هستند. کلسیم اگزالات در محیط آبی دارای حلالیت کمی می­باشد و هنگامی که غلظت آن به فوق اشباع برسد شروع به ته­نشینی می­کند. در مطالعه حاضر تولید الکتروشیمیایی آب اسیدی به­طور موفقیت­آمیز در محیط­های آبی و ادرار در محیط آزمایشگاهی جهت ممانعت از تشکیل سنگ کلیه انجام گرفت. انتظار می­رود مطالعه حاضر پیش زمینه­ایی برای ایجاد فناوری نوین جهت جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه در بیمارانی که  تشکیل سنگ­های کلیوی به میزان بالایی اتفاق افتاده و بیمار در پریود زمانی بسیار کوتاه مرتباً باید تحت عمل جراحی، اقدامات کلینیکی و پاراکلینیکی قرار گیرد، ­باشد. در مطالعات حیوانی و انسانی به دلیل محدودیت­های خاص، کنترل فرآیند تولید آب اسیدی در کلیه حیوان باید به صورت کنترل شده، اتوماتیک و برنامه­ریزی شده باشد. لذا علاوه بر طراحی سلول الکتروشیمیایی و سیستم­های کنترلی، تمام شرایط آن باید شبیه­سازی گردد.  


10- بررسی وضعیت سلامت خودابراز افراد بزرگسال شهر همدان و عوامل مرتبط بر آن در شهر همدان در سال 1401: یک مطالعه مقطعی

مجری:  زهرا چراغی           تاریخ اتمام طرح: 1401/12/23  

پیام طرح:

در این مطالعه 628 مرد و زن بالای 18 سال وارد مطالعه شدند، میانگین سنی بزرگسالان  24/12 ± 05/38 سال بدست آمد. اکثریت افراد ( 5/51 درصد)، وضعیت سلامت خود در حد بد ارزیابی کرده بودند. 5/29 درصد در حد خیلی بد و 7/16درصد در حد متوسط. به طور کلی مردان نسبت به زنان با درصد بیشتری سلامت خود را خیلی بد و بد گزارش کرده بودند (8/81 درصد در مقابل 80 درصد). بالاترین میانگین نمره سلامت خودابراز در گروه سنی 35-15 ساله و کمترین در بزرگسالان  بالای 75 سال مشاهده شد (16/4 در مقابل 66/3) (007/0=P) میانگین سلامت خودابراز مردان از زنان بالاتر بود (18/4 در مقابل 00/4) (004/ P=). همچنین در این مطالعه به بررسی نقش برخی از عوامل بر سلامت خودابراز با استفاده از مدل رگرسیون خطی چند متغیره پردخته شد. نتایج مدل نشان داد که پس از تعدیل اثرات سایر متغیرها، جنسیت مرد نسبت به زن ارتباط معکوسی با کسب نمره سلامت دارد  (001/0 P<).  افزایش سن نیز با کاهش نمره میانگین سلامت خودابراز همراه  بود (03/0 P =). بهبود وضعیت اقتصادی اجتماعی با افزایش نمره سلامت همراه بود (510/0 P=). داشتن سابقه بیماریهای مزمن نیز با کاهش نمره سلامت همراه بود (001/0 P=). نتایج مطالعه حاضر، نشان می­دهد سلامت درک شده توسط افراد  (سلامت خودابراز) بیشتر متاثر از عوامل تعدیل شده بمانند تحصیلات، سن، اشتغال و  وضعیت اقتصادی-اجتماعی خانواده­ها مطرح می­باشد.


11- بررسی مقادیر رفرنس نشانگر سرمی استئوکلسین و تاثیر ساعت زیستی بر میزان آن در سالمندان: مطالعه مرورسیستماتیک و متاآنالیز

مجری:  زهرا چراغی           تاریخ اتمام طرح: 1401/12/11  

پیام طرح:

در مطالعه حاضر میانگین مقادیر ادغام شده استئوکالسین  (ng/ml) در مردان و زنان سالم با سن بیشتر از 50 سال به ترتیب (58/14-74/11)03/13 و (29/41-19/10)85/14 برآورد شد. میانگین مقادیر ادغام شده استئوکالسین  در افراد سالم بالای 50 سال بدون در نظر گرفتن جنسیت افراد و (24/93-17/10)46/14 بود. داده­های جمع آوری شده در ارتباط با میزان استئوکالسین  (میانگین و خطای استاندارد) نشان دهنده افزایش سطح استئوکالسین در سه فاصله زمانی مختلف (ساعت 03:00 صبح تا 05:00، 09:00 تا 11:00 صبح، 17:00 تا 19:00 بعد از ظهر و از 21:00 تا 23:00 بعد از ظهر) بود. بیشترین مقدار استئوکالسین (88/77-19/10: اطمینان 95%) 33/15 در ساعت 02-01 صبح بود و در ساعت 06-05 صبح (20/13-80/9: اطمینان 95%) 41/11 کمترین مقدار مشاهده شد. در سه فاصله زمانی (از ساعت 01:00 تا 05:00 صبح، 09:00 تا 11:00 صبح، 15:00 الی تا 17:00 بعد از ظهر) غلظت استئوکالسین  روند رو به کاهشی داشت و هیچ تغییری در بین ساعات 23 الی 24 شب مشاهده نشد.


12- مقایسه اثرنیوزوم ویتامین ث و ویتامین ث درسمیت باآرسنیک بر روی رده ی سلولی HEK 293

مجری:  فرشته مهری           تاریخ اتمام طرح: 1401/04/12  

پیام طرح:

این تحقیق به منظور بررسی مطالعه حاضر با هدف فرمولاسیون نیوزوم مناسب اسید اسکوربیک (ویتامین (C و مقایسه آن با )ویتامین (C در پیشگیری از سمیت ناشی از آرسنیک در سلول‌های HEK293  انجام شد.. مطابق با نتایج بدست آمده، بر اساس نتایج، اندازه ذرات و پتانسیل زتا نیوزوم‌های بهینه ویتامین C به ترتیب 1/6±2/163 نانومتر و 5/3±3/23 میلی‌ولت بدست آمد. در سلول های در معرض تماس با نیوزوم ویتامین ث در مقایسه با ویتامین ث و گروه ارسنیک کاهش معنی داری درسطح ROS و MDA  و همچنین افزایش معنی داری در محتوای فعالیت های CAT، TAC و SOD در رده سلولی Hek-293 مشاهده شد. در نهایت، نیوزوم ویتامین ث به عنوان سد دفاعی در مقابل عوامل اکسیدکننده نظیر گروه های آزاد اکسیژن عمل کرد و از طریق به دام انداختن رادیکال های آزاد باعث جمع آوری و حذف آنها از محیط عمل سلولها گردید


 

نشانی: 
نظرسنجی
آمار بازدید
تعداد بازدیدکنندگان امروز 108
تعداد کل بازدیدکنندگان تا امروز 289597
تعداد کاربران بر خط 0

پرسش آنلاین از کتابدار